latinica  ћирилица
29/10/2020 |  19:46 ⇒ 19:48 | Аутор: РТС

Медведев послије преокрета надиграо Поспишила

Руски тенисер Данил Медведев надиграо је Канађанина Васека Поспишила са 2:1 (4:6;6:3;6:2) послије преокрета у другом колу АТП турнира у Бечу. Иако је Васек Поспишил повео у првом сету Медведев није дозволио да приреди изненађење већ је начинио преокрет за пласман у четвртфинале.
Данил Медведев - Фото: getty
Данил МедведевФото: getty

Канадски тенисер Васек Поспишил је самоувјерено ушао у меч са шестим играчем на листи и послије равноправне борбе у финишу првог сета успио да искористи прву брејк шансу за 6:4 и вођатво од 1:0 у мечу.

И у наставку Поспишил на средини сета опет први долази до брејк шансе припријетивши да приреди ново изненађење на турниру, али Месведев успијева да сачува сервис. Потом Медведев узвраћа освајањем брејк шансе коју претвара у вођство са 5:3 у другом сету, да би потом без изгубљеног поена потврдио предност и изједначио на 1:1 у сетовима.

Ушло се у трећи, одлучујући сет, а Данил Медведев је већ на другом сервис гену супарника освојио брејк шансу коју претвара у предност од 2:1 да би потом наставио у истом ритму до новог брејка за убједљивих 6:2 и побједе у мечу.

У четвртфиналу Данил Медведев играће са Кевином Андерсоном, 111. играчем на листи, који је у петходном мечу приредио изненађење надигравши Пабла Карењо Бусту 15. играча свијета са 2:0 (7:5;6:1).