latinica  ћирилица
27/10/2020 |  12:49 ⇒ 16:21 | Аутор: СРНА

Појачане мјере безбједности због доласка Лаврова

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима појачане мјере безбједности поводом посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Републици Српској, који ће боравити на подручју Источно Сарајево, а с циљем његовог несметаног кретања и боравка, као и одржавања повољног стања безбједности.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

- С циљем предузимања безбједносних мјера и радњи, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево сутра од 11.00 до 18.00 часова - истиче се у саопштењу МУП-а Српске.

У истом временском интервалу на подручју ове двије општине забрањен је саобраћај за теретна моторна возила преко 7,5 тона укупне масе.

У саопштењу се напомиње да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

- Позивамо грађане да сутра своје кретање у саобраћају на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево сведу на минимум, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену. Препорука грађанима је да приликом кретања на подручју ових општина уз себе имају важећи идентификациони документ, те да због лакшег кретања уз себе не носе веће торбе или руксаке - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а наглашавају да грађани који живе у близини Административног центра Владе Републике Српске у Источном Сарајеву треба да избјегавају беспотребне изласке на балконе, прозоре и кровове зграда.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане из МУП-а подсјећају да је с циљем безбједности на подручју општина Илиџа и Источно Ново Сарајево забрањена употреба дронова.