latinica  ћирилица
25/10/2020 |  13:29 ⇒ 13:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Примићу прву вакцину која дође у Србију, Ана ће примити другу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће примити прву вакцину против корона вируса која дође у Србију, без озбира ко буде њен произвођач.

- Ја ћу примити прву вакцину која буде дошла у Србију, да би људи могли да виде колико вјерујемо у то и колико је важно. Ја ћу да примим од првог произвођача, ко год то да буде, Ана (Брнабић) ће да прими од другог, неко трећи од трећег, свеједно нам је. Важно нам је да људи могу да приме вакцину, да можемо да обезбиједимо сигурност и здравље за наше грађане - рекао је Вучић.

Он је навео да ће вакцина бити бесплатна и да ће је прво, сасвим сигурно, добити медицински радници, као обавезну, јер су они најизложенији, затим полиција и војска, а потом и сви остали.

Вучић је рекао да се у наредних неколико дана очекује потписивање уговора за вакцину Фрајзер- Биотеком, што је америчко-њемачка копродукција, наводећи да су они завршили испитивања.

- Ми смо потписали све, тражили смо убрзање испоруке, али нисмо успјели, очигледно је велика глад за вакцином у свијету - рекао је Вучић.

Он је навео да би до марта требало да буде испоручено 350.000 вакцина, што је довољно тек да се покрије здравствени систем и већим дијелом полицију и војску.

Додао је да зато држава мора да проба да прије Нове године набави вакцине са друге стране, како би се помогло прије свега најугроженијима.