latinica  ћирилица
24/10/2020 |  20:53 ⇒ 25/10/2020 | 07:58 | Аутор: РТРС

Тодоровић: Није у плану организовање смјештаја за лица у изолацији (ВИДЕО)

Директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је за РТРС да за сада није у плану отварање карантина, односно организовање смјештаја за лица која морају да буду и изолацији, као што је то било у првом таласу вируса корона.
Невена Тодоровић гост емисије Здравосфера - Фото: РТРС
Невена Тодоровић гост емисије ЗдравосфераФото: РТРС

Тодоровићева је у емисији Здравосфера навела да та лица период изолације треба да проведу у кући, придржавајући се препоручених мјера.

- Важно да буду изоловани у кући, да одмарају и пусте организам да се опорави - навела је докторка.

Она је истакла да је веома битно што је отворена нова ковид амбуланта у Бањалуци која пружа услуге примарне здравствене заштите за ковид позитивне пацијенте. Додала је да је у овом периоду, иначе, повећан број респираторних инфекција, те да је значајно што су обезбијеђени капацитети за пријем особа које су заражене вирусом корона.

Позвала је грађане да имају разумијевања јер је здравствени систем пренепрегнут.

- Не можемо све прегледати у истом дану, јер не можемо прихватити толики прилив пацијената - навела је Тодоровићева.

Она је апеловала на грађане да се придржавају свих епидемиолошких мјера како би сачували своје здравље, здравље својих ближњих и здравствених радника, који на својим леђима носе велики терет пандемије.

Тодоровићева је подсјетила да све који осјете симптоме попут повишене температуре, кашља и умора, да остану у кући и телефонски се јаве породичном доктору, пратећи своје здравствено стање.