latinica  ћирилица
24/10/2020 |  09:08 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Радојичић: Повећан број заражених, мјере морају бити уравнотежене (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је за РТРС да се погоршава епидемиолошка ситација, те да се биљежи све већи број заражених од вируса корона.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Имамо све већи број пацијената који траже тестирање и све већи број контаката које треба обавијестити - појаснио је Радојичић гостујући у Викенд јутру наше телевизије.

Он је рекао да очекује да ће у Бањалуци у наредна два дана бити 1.500 активних позитивних пацијената и до 2.000 контаката.

Говорећи о евентуалним мјерама рекао је да оне морају бити уравнотежене како не би изазвала друге, веће проблеме у односу на оне здравствене.

- Дакле, основна препорука је да се смањи број контаката. Дошло је хладније вријеме, више људи борави у затвореним просторима и ово је период у којем имамо већи број заражених. Све су то услови за ширење вируса. Уколико смањимо број контаката смањићемо и број заражених и притисак на здравствене установе - истакао је Радојичић.

Подсјетио је да у Бањалуци недавно отворена посебна амбуланта за пацијенте школског узраста која је у саставу Поликлинике, као и ковид амбуланта у Доцу која ће служити за збрињавање пацијената који су обољели од корона вируса.

- Радимо на припреми још једне амбуланте - истакао је Радојичић.