latinica  ћирилица
24/10/2020 |  08:13 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Клизави коловози на подручју Бањалуке и Кнежева, магла мјестимично

На путевима на подручју Бањалуке и Кнежева јутрос се вози по мокрким и клизавим коловозима због кише која пада, док у средњем Подрињу има слабије магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

У одвијању саобраћаја нема застоја, измјене су актуелне на путевима на којима се изводе радови, а возачима се скреће пажња да буду опрезни због учесталих одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Успорено се вози на дионици Леденице-Црквине-гранични прелаз Шамац због вангабаритног превоза који се креће том трасом. Возачима се савјетује да буду максимално опрезни и да поштују упуства овлаштених особа из пратње.

Због изградње кружног тока на магистралном путу Клашнице-Лакташи актуелне су измјене у одвијању саобраћаја у Лакташима. Радови су ппланирани до 19. априла наредне године.

Режим вожње због радова је измијењен и у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, те на магистралним путним правцима Црквина-Модрича, Заблеђе-Чађавица гдје је на снази обустава саобраћаја у тунелу Драгорај, а саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини, затим на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Власенице.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Клашнице-Горња Вијака-Дервента, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са Федерацијом БиХ /ФБиХ/ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ ће се данас до 14.00 часова због изградње јавне расвјете саобраћај одвијати успорено на магистралном путу Сарајево-Олово на дионици Вогошћанска петља-Потуровићи.

Због радова на дионици ауто-пута смјер Лепеница-Тарчин затворени су тунели Вис, 25.новембар и Граб. За вријеме радова возила саобраћају супротним тунелским цијевима, у двосмјерном режиму саобраћаја.

На дионици Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због извођења радова на градилишту ауто-пута у ноћним часовима се обуставља саобраћај на магистралном путу Немила-тунел Врандук. За вријеме обуставе путничка возила користе локалну обилазницу, док возила масе веће од седам и по тона користе алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Саобраћај је обустављен на мосту преко ријеке Дрине у Горажду и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије се саобраћа због извођења радова на дионициама Витез-Травник /Била/, Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Ступари-Живинице-Шићки Брод, Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Маглај-Добој /раскрсница на улазу у Маглај/ и Ливно-Каменско.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају да је након завршених радова гранични прелаз Делеуша са Црном Гором поново у функцији, док на граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору.