latinica  ћирилица
23/10/2020 |  17:07 ⇒ 18:31 | Аутор: СРНА

Милуновић: Програм бањске рехабилитације прошло 8.247 корисника

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да је редован програм бањске рехабилитације, који се у Српској спроводи од 2005. године, прошло 8.247 корисника за шта је Влада Српске издвојила више од четири милиона КМ.
Душко Милуновић са борачком популацијом - Фото: СРНА
Душко Милуновић са борачком популацијомФото: СРНА

Милуновић је навео да се програм бањске рехабилитације ове године реализује у смањеном обиму због спровођења епидемиолошких мјера усљед појаве вируса корона.

- Средства су смањена са 300.000 КМ на 200.000 КМ, што значи да ће око 400 корисника моћи да прође кроз програм рехабилитације - рекао је Милуновић, који је данас посјетио ратне војне инвалиде и чланове породица погинулих бораца на бањском лијечењу у Бањи Кулаши, код Прњавора.

Он је истакао да је први пут у програму бањске рехабилитације и Бања Кулаши, гдје је ове године предвиђен долазак 45 корисника.

- Затекли смо фантастичне услове који ће омогућити угодан боравак и рехабилитацију наших борачких категорија - нагласио је Милуновић.

Он је похвалио рад општинских Удружења породица погинулих и несталих бораца и цивила и Удружења ратних војних инвалида, рекавши да показују истинску бригу према члановима, сваке године организују низ активности да би се окупили, дружили и били заједно.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида општине Прњавор Драган Врховац рекао је да се у Бањи Кулаши на рехабилитацији налази укупно 11 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца.

- Имамо пет ратних војних инвалида, чланове из четири породице погинулих бораца и два ратна војна инвалида чији боравак у бањи финансира Удружење ратних војних инвалида - навео је Врховац.

Он је најавио да ће Савез ратних војних инвалида у овој години покренути иницијативу да сви начелници и градоначелници у Републици Српској из буџета обезбиједе средства за бањску рехабилитацију десетак ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца, чиме би знатно био повећан број лица која ће користити овај вид помоћи.