latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:48 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Свечано отворена нова зграда Општинске управе Доњи Жабар

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да је за потребе градње нове зграде Општинске управе у Доњем Жабару Влада Српске обезбиједила 430.000 КМ из Развојног програма.
Ђокић и Ђокановић отворили нову зграду Општинске управе - Фото: СРНА
Ђокић и Ђокановић отворили нову зграду Општинске управеФото: СРНА

Ђокић је истакао да су средства обезбијеђена прије неколико година, а да је Програм завршен данас, те да је још потребно да се обезбиједе средства за опремање канцеларија.

Он је навео да је Влада Српске издвајањем средстава за градњу ове зграде показала висок ниво одговорности према овој локалној заједници, те да то показује и према осталима у Републици Српској.

- Видимо да општина Доњи Жабар у привредном смислу има тренд стабилности и раста. Увјерен сам да ће Влада Републике Српске и даље бити спремна да помаже и подржи развој ове локалне заједнице и да ће наша Посавина бити из године у годину развијенија - изјавио је Ђокић новинарима након свечаног отварања нове зграде Општинске управе.

Начелник општине Доњи Жабар Никола Ђокановић рекао је да ће у новоизграђеном објекту, осим Општинске управе, бити смјештене и канцеларије Пореске и Геодетске управе Републике Српске, као и Центра за социјални рад.

Ђокановић је изразио наду да ће се администрација општине преселити у нову зграду сљедеће седмице.