latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:12 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење миграната на подручју Босанске Крупе

Припадници Граничне полиције БиХ данас су спријечили кријумчарење четири лица афро-азијског поријекла на подручју Босанске Крупе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Припадници ГП БиХ данас суспријечили кријумчарење - Фото: СРНА
Припадници ГП БиХ данас суспријечили кријумчарењеФото: СРНА

У саопштењу се прецизира да је мигранте кријумчарио возач "реноа" на којем су биле неприпадајуће регистарске ознаке БиХ.

Приликом покушаја заустављања, возач се оглушио о наредбе припадника Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије сјеверозапад Градишка, изгубио контролу над возилом и слетио са пута, наводи се у саопштењу.

Возач је побјегао, а на лицу мјеста затечени су двије жене и два мушкарца афро-азијског поријекла, који су изјавили да долазе из Авганистана.

О догађају су обавијештени тужилац Тужилаштва БиХ и службеници Полицијске станице Босанска Крупа, а у току је даљи рад на овом случају и проналажењу починиоца кривичног дјела.

Припадници Јединице граничне полиције Горица јуче су спријечили незаконит промет 6.050 кутија различитих врста цигарета без акцизних маркица.

Цигарете су откривене приликом граничне контроле возила "кија" регистарских ознака БиХ у граничном појасу на подручју Посушја.

- Возилом је управљала држављанка БиХ А.Д. /25/, а о догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој су наредби цигарете привремено одузете - наводи се у саопштењу.

Тржишна вриједност цигарета се процјењује на више од 20.000 КМ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, против осумњичене биће достављен извјештај Тужилаштву БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су ухапсили четири лица на том аеродрому.

На лету из Истанбула лишен је слободе Ј.В. /21/ након што је граничним провјерама утврђено да га потражују Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ због кривичног дјела противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама, те Федерална управа полиције /ФУП/ због кривичног дјела тероризам.

Држављанин БиХ је предат службеницима Сипе на даље поступање.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је из Турске изручен Јахја Вуковић /21/ из Бихаћа, који је под истрагом Тужилаштва БиХ јер је осумњичен да је 2014. године отпутовао у Сирију, гдје се прикључио паравојним формацијама терористичке организације "Исламска држава".

На лету из Истанбула лишени су слободе држављани Грузије Р.И. /35/ и Т.Д. /37/ јер је провјерама утврђено да је за њима ФУП расписао потрагу због кривичног дјела фалсификовања исправе.

Држављани Грузије су предати су службеницима ФУП-а.

На лету из Беча лишен је слободе С.Л. /58/ јер га потражује Општински суд у Бановићима због тешке крађе.

С.Л. је држављанин БиХ и предат је службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.