latinica  ћирилица
23/10/2020 |  13:10 ⇒ 13:13 | Аутор: srpskainfo.com

Бањалука: Најављена нова аутобуска линија

Нова аутобуска линија број 7, која ће возити на релацији Лауш - Паралела - Центар - Зелени мост, креће са радом од 2. новембра, најавио је то шеф бањалучког Одсјека за саобраћај Славко Давидовић.
Градски аутобуси, Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Градски аутобуси, Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba)

Истиче да ће на овај начин више насеља бити повезано са Универзитетским клиничким центром.

Линија број 7 ће ићи са Лауша новоизграђеном паралелом, скретаће до УКЦ-а, затим се враћати у Зеленгорску улицу, Улицу Ранка Шипке, долазити до Позоришта, скретати у центар града до Зеленог моста и преко моста долазити до творнице обуће Бема.

Нова линија у Бањалуци

- Ми смо најавили прије мјесец дана, када је затворен јавни позив за избор превозника за нови седмогодишњи период, да ће доћи до одређених корекција и траса линија и увођења линија. Оно што могу да кажем је да нећемо чекати да ова линија крене 1. јануара, линија креће почетком идућег мјесеца, тачније 2. новембра. На овај начин ћемо више градских насеља повезати са УКЦ-ом што до сада није био случај. Дом пензионера добија комплетну везу са УКЦ - рекао је Давидовић за АТВ.

Истакао је и да ће поједине линије бити преусмјерене поред ТЦ Делта и код Администратвиног центра Владе Српске, гдје ће бити изграђена стајалишта за аутобусе.