latinica  ћирилица
23/10/2020 |  12:10 ⇒ 12:11 | Аутор: СРНА

Завршена обука за 15 оператера на ЦНЦ машинама за обраду метала

Полагањем теоретског и практичног дијела испита за 15 полазника завршена је обука за оператера на ЦНЦ машинама за обраду метала, саопштено је из Привредне коморе Републике Српске.
ЦНЦ оператери - Фото: РТРС
ЦНЦ оператериФото: РТРС

Ова обука организована је у оквиру појекта "Стручно оспособљавање, усавршавање и запошљавање оператера на ЦНЦ машинама за обарду метала" у источној Херцеговини.

Наставни процес трајао је од јула до октобра са високим степеном безбједности свих учесника, што је и био приоритет, при чему су одржани сви часови планирани програмом оспособљавања, додаје се у саопштењу.

Едукативни центар Привредне коморе Републике Српске је у децембру прошле године потписао споразум о партнерству са свим учесницима у пројекту "Обука ЦНЦ оператера" који проводи Агенција за развој малих и средњих предузећа Требиње.

- Током јуна реализоване су све активности на припреми спровођења обуке за ЦНЦ оператере. С тим у вези урађен је и презентован План реализације програма оспособљавања за оператере на ЦНЦ машинама за обраду метала, у просторијама Градске управе Требиње -  додаје се у саопштењу.

Представници Едукативног центра Привредне коморе Републике Српске потписали су и све уговоре о почетку наставног процеса - са кандидатима, наставницима и сарадницима, Факултетом за производњу и менаџмент, ИАТ Требиње, те Агенцијом за развој малих и средњих предузећа града Требиње.