latinica  ћирилица
23/10/2020 |  09:37 ⇒ 10:15 | Аутор: СРНА

Чубриловић честитао Дачићу избор за предсједника Парламента Србије

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас новоизабраном предсједнику парламента Србије Ивици Дачићу, руководству и свим посланицима 12. сазива Народне скупштине Србије, са жељом да успјешно води парламент у интересу државе Србије, заштите њеног суверенитета и интегритета, а на добробит свих њених грађана.
Ивица Дачић, предсједник Скупштине Србије (Фото: Новости/Н.Скендерија) -
Ивица Дачић, предсједник Скупштине Србије (Фото: Новости/Н.Скендерија)

Чубриловић је изразио увјерење да ће бити настављена досадашња успјешна међупарламентарна сарадња Народне скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске, саопштено је из парламента Српске.

- Сарадња са Народном скупштином Србије за нас је најважнији и најконкретнији облик међупарламентарне сарадње који смо до сада остварили. Парламенти Српске и Србије, као и њихова радна тијела, интензивно сарађују, састају се у континуитету и размјењују искуства и учвршћују сарадњу која је од обостраног интереса - навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је изразио очекивање да ће у Бањалуци бити одржан наредни састанак Комисије за сарадњу Народне скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске, чија је прва сједница одржана у Београду, у фебруару ове године.

Наведена Комисија формирана је у складу са потписаним Меморандумом предсједника двије скупштине из 2018. године и представља највиши и најсвеобухватнији облик институционалне сарадње који има Народна скупштина Републике Српске.

- Поштовани предсједниче Дачићу, још једном, Вама и свим изабраним народним посланицима дванаестог сазива Народне скупштине Републике Србије желим успјешан рад на доношењу закона и других аката који ће омогућити бржи напредак и развој Србије, у интересу свих њених грађана - истиче се у честитики Чубриловића.

Чубриловић је честитке упутио у своје и у име Народне скупштине Републике Српске.

Лидер СПС-а Ивица Дачић изабран је јуче за предсједника Народне скупштине Србије.