latinica  ћирилица
22/10/2020 |  19:16 ⇒ 19:16 | Аутор: Б92

Инфантино није заинтересован за Европску Суперлигу

Предсједник Међународне фудбалске федерације Ђани Инфантино рекао је да није заинтересован за Европску Суперлигу.
Ђани Инфантино - Фото: Getty Images
Ђани ИнфантиноФото: Getty Images

У интервјуу објављеном у њемачком Аргауер Цајтунгу, Инфантино је рекао да је ФИФА концентрисана на успјех Свјетског клупског првенства у новом формату, на коме ће од 2022. године у Кини учествовати 24 екипе.

- Као предсједник ФИФА заинтересован сам за Свјетско клупско првенство, а не за Супер лигу. За мене, не ради се о утакмици Бајерна из Минхена против Ливерпула, већ Бајерна против Боке јуниорс - рекао је Инфантино, пренео је Еуроспорт.

- Ливерпул има 180 милиона навијача широм свијета. Фламенго има 40 милиона навијача, од којих су 39 у Бразилу. Ливерпул можда има пет милиона навијача у Енглеској, а 175 милиона широм свијета. Желим да клубови ван Европе у будућности буду привлачни на глобалном нивоу. То је моја визија, да имамо 50 клубова и 50 репрезентација који би могли да постану свјетски шампиони - додао је он.

Британски медији недавно су пренијели да су сагласност за учешће у Европској Супер лиги већ дали Манчестер јунајтед и Ливерпул, а да је Реал Мадрид близу потврдног одговора.

Како је тада навео Скај, више од 12 клубова из Енглеске, Њемачке, Шпаније, Италије и Француске преговарају о томе да буду оснивачи новог такмичења, које би могло да почне 2022. године.