latinica  ћирилица
21/10/2020 |  18:10 ⇒ 18:11 | Аутор: БЕТА

Петковић: Најава Приштине о враћању таксе покушај ударца на договоре из Вашингтона

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је данас да су најаве из Приштине о могућем враћању такси на робу из централне Србије "покушај ударца на договоре из Вашингтона о економској нормализацији".
Петар Петковић - Фото: Facebook
Петар ПетковићФото: Facebook

Петковић је у писаној изјави оцијенио да су такве најаве из Приштине у "суштој супротности са духом који је потребан у дијалогу".

- Нека Авдулах Хоти не мисли да ће пријетњама приморати Београд на уступке и нека не живи у илузији да се његових пријетњи ико плаши. Својим екстремистичким ставовима може нанијети штету само себи, али и сопственим суграђанима и стабилности региона, што ми најмање желимо - навео је Петковић а пренијела Канцеларија за Косово.

Додао је да од међународне заједнице очекује да "оштро укори" Приштину због, како је навео, најновије серије провокација и језика претњи и мржње којима се поткопава дијалог.

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је раније данас да ће Приштина вратити "реципрочне мјере" уколико Београд на пристане на "коначни споразум који предвиђа узајамно признање".