latinica  ћирилица
21/10/2020 |  11:36 ⇒ 12:05 | Аутор: СРНА

Видовић: Остварен велики напредак захваљујући менаџменту Зворника

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је данас да је у Зворнику остварен велики напредак и да има доста пројеката који се раде захваљујући градском менаџменту који иду проблемима у сусрет и рјешавају их успјешно.
Зворник: Зора Видовић - Фото: СРНА
Зворник: Зора ВидовићФото: СРНА

Видовићева је, након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, рекла новинарима да је задовољна што у овој локалној заједници није смањен број радника због пандемије вируса корона која је направила велике проблеме у буџету Српске и буџетима градова и оштина.

Она је рекла да је са Стевановићем договорила да се средства од око два милиона КМ, која су била намијењена за реконструкцију Основног суда у Зворнику, пребаце за наредну буџетску годину јер нису утрошена због техничких проблама.

Видовићева је изразила наду да ће ова буџетска година бити успјешно завршена и да ће се креирати буџет за наредну годину.

Она је истакла да Зворник са Владом Републике Српске има изузето добру сарадњу са високим степеном обостраног размијевања.

Стевановић је рекао је да ће наредне године кренути реализација пројекта реконструкција зграде Основног суда у Зворнику, која ове године није почела због техничких проблема, те да ће ова намјенска средства бити искоришћена у идућој години.

Он је додао да је са Видовићевом разговарао и о осталим пројектима који се тренутно раде, о неким будућим плановима и амбицијама, као и о утицају вируса корона на привредни амбијент и на приходе градског буџета, те о ребалансу и другим актуленим темама.

Стевановић је изразио очекивања да ће и ова буџетска година бити завршена како треба и да ће на вријеме кренути израда буџетских позиција за наредну годину.

Током посјете Зворнику, Видовићева је са Стевановићем обишла регулацију корита ријеке Сапне код моста код фабрике "Зеохем".