latinica  ћирилица
20/10/2020 |  19:23 ⇒ 21/10/2020 | 14:42 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Подршка привреди и очувању радних мјеста (ВИДЕО)

У општину Козарска Дубица, за реализацију бројних пројеката, Влада Српске протеклих година уложила је преко 14 милиона КМ, речено је данас приликом посјете предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић овој локалној заједници. Више радних мјеста и развој инфраструктуре за бољи живот грађана, циљеви су за будућност, поручила је предсједница Српске.
Цвијановић са представницима власти К.Дубице - Фото: РТРС
Цвијановић са представницима власти К.ДубицеФото: РТРС

Посљедњих година, дубички Дом здравља, бројним инвестицијама које су реализоване средствима Владе Српске, у потпуности је обновљен. Улагања су настављена средствима Владе Србије у висини 150 хиљада евра.

- Од тих средстава планирана је адаптација гинекологије, хигијенско-епидемиолошке службе, затим замјена столарије на физијатрији, нова котловница, ограда дужином Улице Младена Стојановића, и замјену два крова - рекао је Владо Карагић, директор Дома здравља у Козарској Дубици. 

Цвијановић је изјавила да је данас дошла да би дала подршку локалним властима да кроз сарадњу са републичким институцијама наставе да развијају свој крај.

- Морамо да улажемо у све оно што је неопходно за бољи живот грађана, али исто тако водећи рачуна какве су потребе не само локалне заједнице, него какаве су потребе цијеле Српске - истакла је предсједница.

Реконструкција зграда општине, суда, те Пошта Српске у Козарској Дубици, само су неки од пројеката у које је уложено преко милион марака у посљедње двије године.

- Тренутно је у току реконструкција водоводне мреже односно фазе 3 према насељу Кнежица, завршени су многи пројекти по питању водоводне заштите на подручју Републике Српске гдје је уложено преко 12 милиона марака. То се, прије свега, односи на зидове заштитних насипа - рекао је начелник Козарске Дубице Раденко Рељић.

Предсједница Српске посјетила је предузеће Агрофлора у овој општини, које се бави прерадом дрвета, извозно су оријентисани, запошљавају 110 радника и проширују производњу. Цвијановић је изјавила да је, током пандемије, власт бројним мјерама успјела да сачува радна мјеста, а циљ је омогућити и отварање нових.

- Много ствари показују да наша привреда може да опстане, јер имамо добру сарадњу са нашим привредницима који желе да раде и који су посвећени послу и раде то на адекватан начин. Сигурна сам да ће наши привредници имати подршку институција у наредном периоду - додала је Цвијановић.

Предсједница Српске данас је одржала састанак и с привредницима у општини Костајница.

Цвијановић са привредницима у Костајници