latinica  ћирилица
20/10/2020 |  16:13 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Вишковић: Фирма Мегамонт примјер доброг пословања (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Фабрика Мегамонт из Челинца, која се бави производњом дијелова за електричне апарате за домаћинство и ауто-индустрију и запошљава 295 радника, примјер доброг и одговорног пословања.
Радован Вишковић - Борис Пашалић -Челинац (фото:владарс) - Фото: Тwitter
Радован Вишковић - Борис Пашалић -Челинац (фото:владарс)Фото: Тwitter

Вишковић је навео да је ово предузеће извозно оријентисано, те да редовно исплаћују порезе, доприносе и плате.

- Добио сам информацију да они са индустријом која се бави кожом, текстилом и обућом нису у истој равни и тај проблем ћемо разматрати на сједници Владе, да бисмо нашли рјешење - рекао је Вишковић.

Он је изразио задовољство што је ово предузеће превазишло проблеме које је имало због епидемије вируса корона, те да сада имају наруџбе до краја године.

- Циљ нам је да заштитимо здравље људи, али и привреду Републике Српске, економију, те смо данас овдје да разговарамо о проблемима са којима се наша предузећа носе - рекао је Вишковић.

Када је ријеч о општини Челинац, Вишковић је истакао да је то општина у којој се види домаћински однос и рад.

Сувласник овог предузећа Винко Џомбић захвалио је Вишковићу за подршку и заинтересованост за пословање овог предузећа.

- Извозно смо оријентисани, углавном према Словенији и Италији, те смо имали мањих проблема са извозом у вријеме ванредног стања, али су они ријешени у августу и сада поново радимо у пуном капацитету - рекао је Џомбић.

Он је навео да проблем овом предузећу представља близина општине Котор Варош, гдје се налазе двије веће фирме из обућарске индустрије, које имају веће субвенције за доприносе.

- Тако да су нам они нелојална конкуренција, јер дио наших радника одлази тамо да ради, јер за исту бруто плату добијају око 180 до 200 КМ већу нето плату - рекао је Џомбић.

У посјети Фабрици Мегамонт из Челинца, заједно са премијером Вишковићем, био је и министар пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.