latinica  ћирилица
20/10/2020 |  15:34 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Новац Европске комисије за мигранте је невидљив за Савјет министара

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је новац који Европска комисија планира да издвоји за мигрантску кризу у БиХ невидљив за Савјет министара јер је било уобичајно да се тај новац даје неким организацијама.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је рекао да би много бољи начин био када би Савјет министара путем Министарства безбједности заједно са Европском комисијом био заједно укључен у тај процес, јер би ефекти кориштења тог новца били много бољи.

- Било би мање проблема са мигрантима - рекао је Тегелтија у Билећи, коментаришући наводе да Европска комисија тражи хитно издвајање 50 милиона марака за мигрантску кризу у БиХ.

Када је ријеч о мигрантској кризи, истакао је Тегелтија, увијек се прича о много новца, који није видљив у Савјету министара и заједничким институцијама, јер се троши на неки други начин, без Савјета министара и без Министарства финансија и трезора.

Он је додао да постоји нека нова стратегија коју је предложила Европска комисија и унутар ње се говори поново о великом износу новца.

- Тек треба да сједнемо и процијенимо, да ли ћемо заједно радити на том пројекту или ће поново бити као што је било уобичајно да се тај новац даје неким организацијама које су задужене за то, које причају о великом новцу, а тај новац не можемо да препознамо - рекао је Тегелтија.