latinica  ћирилица
20/10/2020 |  12:24 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Отворен заједнички гранични прелаз Враћеновићи (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворили су данас на путу Никшић-Билећа заједнички гранични прелаз Враћеновићи, вриједности инвестиције изнад 2,5 милиона евра.
Гранични прелаз са Црном Гором - Тегелтија - Фото: РТРС
Гранични прелаз са Црном Гором - ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је у обраћању рекао да је ово још један у низу успјешно реализованих пројеката БиХ и Црне Горе са Европском унијом и изразио наду да ово није посљедњи и да ће у наредним годинама бити још већих реализованих успјешних пројеката.

Гранични прелаз са Црном Гором (фото: РТРС)

- У наредним годинама потрудићемо се да и други граничени прелази између БиХ и Црне Горе буду онакви какви треба да буду у 21. вијеку - истакао је Тегелтија.

Заједнички гранични прелаз Враћеновићи изграђен је на територији Црне Горе, а интеграцијом два гранична прелаза у један заједнички, у коме од данас раде граничне службе БиХ и Црне Горе, принципом једног заустављања, поједностављен је прелазак границе између ове двије земље.

Гранични прелаз са Црном Гором (фото: РТРС)

Овај савремени гранични прелаз, површине је 9.000 метара, са три улазне и три излазне траке, као и једном посебном траком за теретна возила.

Гранични прелаз са Црном Гором (фото: РТРС)

Изградња објекта заједничког граничног прелаза Враћеновићи почела је крајем фебруара од када је био затворен због изградње саобраћајне инфраструктуре.