latinica  ћирилица
20/10/2020 |  11:12 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

HORECA RS: Апел грађанима да се придржавају мјера

Удружење послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске HORECA RS апелује на госте, угоститеље и све грађане, посебно у већим градовима да се придржавају званичних препорука и превентивних мјера у борби против вируса корона, како поново не би дошли у ситуацију рестрикција и ограничавања у раду, што би у најмању руку уништило привредну грану која дирекно запошљава око 14.000 људи, а за коју је везано још најмање 25.000 радних мјеста.
Кафићи у вријеме короне -
Кафићи у вријеме короне

- Угоститељски објекти нису легло заразе како то неки желе представити посебно из разлога што је у односу на март најмање 50 одсто мање гостију. Људи из страха од вируса корона заобилазе угоститељске објекте и ми који радимо то најбоље осјетимо. Одговорно тврдимо да су угоститељски објекти који поштују превентивне мјере, а такви су већина, не представљају опасност када је ријеч о вирусу корона, барем не у оној мјери у којој то неки желе представити - рекао је предсједник Удружења послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске Далибор Шајић.

Наглашавају да су сигурни да увођење евентуално нових рестриктивних мјера када је ријеч о угоститељству и туризму не би довело до боље епидемиолошке ситуације, посебно не јер су приватна дружења на којима се не поштује ниједна препорука Института за јавно здравље свеприсутна.

- Такође, евентуалне рестриктивне мјере угоститељи не би "преживјели" и сигурни смо да би дошло до масовног отпуштања радника из простог разлога што је и сада ситуација таква да готово сви угоститељи послују са минусом у нади да ће се већ на прољеће почети нормално живјети и радити - упозоравају из овог Удружења.

Све додатне информације могу се добити од Далибора Шајића на број телефона 065/513-515.