latinica  ћирилица
19/10/2020 |  09:57 ⇒ 09:58 | Аутор: СРНА

Наредних дана претежно сунчано, температура и до 23 степена

У Републици Српској наредних дана биће претежно сунчано вријеме уз пролазну умјерену дневну облачност са дневном температуром од 15 до 20 степени, на југу и сјеверу локално и до 23 степена Целзијусова.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ујутру биће ведро уз пролазну маглу и прохладно, током дана претежно сунчано уз малу дневну облачност и пораст дневне температуре.

Према вечери очекује се повећање облачности на западу и сјеверу.

Вјетар ће бити слаб, промјенљивих смјерова.

Јутарња температура ваздуха биће од један до шест, на планинама од минус четири, а дневна од 12 до 17 на сјеверу и југу до 20, а на планинама од девет степени Целзијусових.

У сриједу, 21. октобра, ујутру ће бити претежно ведро уз малу облачност у већини предјела, и јутарњу маглу око ријека и по котлинама.

Током дана биће сунчано и топлије уз пролазну умјерену дневну облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам, у вишим предјелима на истоку од минус четири степена, а дневна температура ваздуха од 13 до 18, на југу и сјеверу око 20 степени, на планинама од 11 степенио Целзијусових.

У четвртак, 22. октобра ујутру ће бити претежно ведро, око ријека и по котлинама с мјестимичном маглом, те мање хладно, али и даље локално свјеже.

Током дана биће сунчано уз малу дневну облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10 степени, на истоку локално свјежије за пар степени, гдје у ће у планинама бити од минус три, а дневна температура ваздуха од 14 до 19, на југу и сјеверу око 22, на планинама од 12 степени Целзијусових.

У петак, 23. октобра ујутру ће бити претежно ведро, око ријека и по котлинама с мјестимичном маглом, те мање свјеже, а током дана сунчано уз малу дневну облачност.

Према вечери очекује се повећање облачности са запада.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10, у планинама на истоку од два степена, а дневна температура ваздуха од 15 до 20, на југу и сјеверу локално око 23 степена, а на планинама од 13 степени Целзијусових.