latinica  ћирилица
17/10/2020 |  21:36 | Аутор: СРНА

Кризни штаб: Поштујте мјере

Кризни штаб Министарства здравства Кантона Сарајево упозорио је да би могло доћи до колапса здравственог система у Кантону, ако овим темпом настави да расте број заражених вирусом корона.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Кризни штаб је позвао становнике на максималну одговорност и да носе заштитне маске у затвореном и на отвореном простору, а све политичке актере да предизборне активности обавезно креирају у складу са препорукама.

Становницима се сугерише да избјегавају мјеста већих окупљања, а из Владе Кантона Сарајево их позивају да буду максимално опрезни да би спријечили и предуприједили инфекцију.

С обзиром на то да епидемиолошки надзори говоре да је дошло до тзв. убрзаног ширења заразе у заједници, до убрзане локалне трансмисије вируса, Кризни штаб посебно истиче обавезу ношења заштитних маски преко носа и уста у затвореном и на отвореном простору.

Као важна здравствена мјера наведено је да особе, код којих се јаве било какви респираторни симптоми или су имале контакт са особама позитивним на вирус корона, обавезно остану код кућа, контактирају породичне љекаре и слиједе њихова упутства у лијечењу.

Циљ је што прије препознати инфекцију, изоловати заражене, ограничити контакте, прекидати ланце заразе, саопштено је из Владе Кантона Сарајево.