latinica  ћирилица
17/10/2020 |  10:50 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Почели 19. Дани комедије у Бијељини (ВИДЕО)

Представом београдског Звездара театра "Хипноза једне љубави" у Центру за културу у Бијељини почели су 19. Дани комедије. Љубитељи позоришне умјетности имаће прилику да до 6. новембра погледају још три представе београдских театара и једну Народног позоришта Републике Српске. Позоришни фестивал ове године прати и изложба умјетничких дјела „Великани српског глумишта“.
Представa београдског Звездара театра "Хипноза једне љубави" (Фото: РАС/ Србија) -
Представa београдског Звездара театра "Хипноза једне љубави" (Фото: РАС/ Србија)

Комад „Хипноза једне љубави“ писца и редитеља Душана Ковачевића се превасходно бави проблемом одласка младих људи из земље. Бајковита, мелодрамска гротеска о појави присутној у цијелом региону.

- Душан увијек изнађе начин да то стави у такав контекст да нас завара и да се ми смијемо људима на сцени, препознајући се у исто вријеме - изјавила је глумица Аница Добра. Њен колега глумац, Драган Петровић Пеле, каже да је ово представа која се и данас игра на карту више, без обзира на рестриктивне услове под којима се игра.

Бијељинци су са великим задовољством дочекали овогодишње Дане комедије. Поштујући епидемиолошке мјере, кажу, уживаће у предстојећим данима.

У овкиру овог позоришног фестивала у градској галерији отворена је и изложба „Великани српског глумишта“, коју су приредили Удружење грађана „Жанка Стокић“ Раброво и Центар за културу Кучево. Публика ће имати прилику да види 42 дјела у свим техникама ликовне умјетности.

До 6. новембра љубитељи позоришне умјетности могу да погледају и представе „Шампиони“ позоришта Карте Бланш, „Шта ћемо сада“ позоришта „Југоарт“ и „Ноћна стража“ Атеља 212, а посљедње фестивалске вечери комадом "Наши дани" представиће се и Народно позоришта Републике Српске.