latinica  ћирилица
16/10/2020 |  11:52 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Мехмедагић дао исказ пред тужиоцем

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић је након једночасовног испитивања завршио давање исказа у Тужилаштву БиХ.
Осман Мехмедагић - Фото: klix.ba
Осман МехмедагићФото: klix.ba

Након саслушања, Мехмедагић није желио давати изјаве о томе шта се догађало на саслушању.

Испитивање је почело у 10.00 часова и саслушаван је у оквиру предмета у којима се води истрага против њега и његових сарадника.

Мехмедагић је у Тужилаштво испитан у вези с валидношћу факултетске дипломе, а у оквиру друге истраге у вези са сазнањима за недавно изузимање снимка с видео-надзора из пословнице БХ поште у Сарајеву.

Осим директора Обавјештајно-безбједносне агенције, саслушан је још један запослени из ове агенције.

Универзитет за пословне студије Бањалука поништио је половином новембра прошле године диплому Мехмедагићу након што је Републичка просвјетна инспекција утврдила да је стечена незаконито.

На захтјев Заједничке комисије ПС БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције да Мехмедагић достави диплому, он је доставио двије, али је на њих стављена ознака тајности коју може да скине једино Тужилаштво БиХ.

Мехмедагић је 1. јула доставио диплому Више управне школе коју је завршио прије рата, те диплому Америчког универзитета из Сарајева који је завршио у периоду када је био на челу ОБА.