latinica  ћирилица
15/10/2020 |  20:01 ⇒ 20:19 | Аутор: sputniknews.com

Договорен наставак дијалога Београда и Приштине

Пресдедник Србије Александар Вучић рекао је након састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком да су имали добар и рационалан састанак и да је оно што је важно да је договорен наставак дијалога и пуну посвећеност Србије наставку тог процеса.
Вучић - Лајчак - Фото: СРНА
Вучић - ЛајчакФото: СРНА

Вучић је рекао да је то био добар, рационалан и озбиљан састанак о будућности дијалога Београда и Приштине.

- Анализирали смо све што је постигнуто и важно је да смо договорили наставак дијалога и пуну посвећеност Србије наставку тог процеса и жељи да се дође до компромисног рјешења у циљу стварања бољих односа Срба и Албанаца и нормализацији односа, кроз одлуке УН и ЕУ, између Београда и Приштине - рекао је Вучић.

Такође, у разговору је изражена заједничка, задовољавајућа оцјена о економским кретањима, која постоје и тек морају да буду подстакнута између Београда и Приштине.

- Слободан проток роба, капитала, услуга и људи, то је једна од најважнијих ствари у односима - рекао је Вучић.

Предсједник је навео и да је европска будућност за Србију веома важна, и није синтагма и флоскула, већ је важна због више инвестиција и вриједности за које се боримо и залажемо, те због тога што ће позиција Србије у свијету бити снажнија, што смо ближе пуноправном чланству у ЕУ.

А, тај пут значајно је одређен како и колики напредак ћемо направити у односима са Приштином, рекао је Вучић.