latinica  ћирилица
15/10/2020 |  07:49 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Представом "Остајте овдје" почели 12. дани позоришта у Мркоњић Граду (ВИДЕО)

Премијером представе "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић Град почели су 12. Дани позоришта који се одржавају у овој општини.
Представа "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић Град - Фото: СРНА
Представа "Остајте овдје" Градског позоришта Мркоњић ГрадФото: СРНА

Умјетнички руководилац Градског позоришта Дубравка Николић рекла је новинарима синоћ да је ријеч о документарној драми која је настала по тексту професорице, драматурга и глумице Љиљане Чекић.

- Представа је рађена на основу истраживања. И то су стварне аутентичне и личне приче и порука - остајте овдје - истакла је Николићева.

Николићева, која је и директор Фестивала, наглашава да је велика заинтересованост за представе и да је публика жељна позоришта јер га дуго није било.

Према њеним ријечима, манифестација ове године има ревијални карактер и неће бити награде публике.

Глумац Живодраг Пејић истакао је да је тема представе "Остајте овдје" актуелна, посебно младим људима.

- Жао нам је што је број гледалаца ограничен због тренутне епидемиолошке ситуације, а сигуран сама да би сала била препуна јер би дошли млади којих се ова тема највише тиче и који можда сад размишљају и двоуме се да ли да оду или остану - рекао је Пејић.

Осим ове, публика ће наредних дана гледати представе "На пучини" Дис позоришта из Бањалуке, "Чекаоница за боље сутра" Драмског студија "Даске" из Лакташа и "ТВ жур/т/нал и пиле и кокош" Независне сцене НУБЛ-а.

"Дани позоришта" трајаће до суботе, 17. октобра, организатор фестивала је Градско позориште, а покровитељи Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Мркоњић Град.