latinica  ћирилица
14/10/2020 |  16:40 ⇒ 16:48 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Пословање компаније "Нелт" важно за регионалну сарадњу

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да комапнија "Нелт" у Источном Сарајеву послује на два континента и у свим земљама западног Балкана, што је веома значајно са становишта регионалне сарадње.
Тегелтија и Кошарац у посјети компанији "Нелт" (фото: instagram.com / stasakosarac) -
Тегелтија и Кошарац у посјети компанији "Нелт" (фото: instagram.com / stasakosarac)

Тегелтија је након посјете "Нелту" рекао новинарима да од овакве велике, успјешне компаније очекује да обезбиједи стабилност у снабдијевању тржишта робом која је дио њеног пословања.

- Велики број производа које грађани свакодневно користе дио је њиховог програма. Уколико имамо сигуран ланац снабдијевања, онда омогућујемо да те прозиводе имамо и онада када је компликована и веома тешка ситуација као што се то десило на почетку појаве вируса корона - истакао је Тегелтија након што је са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцем посејтио "Нелт".

Нагласио је да су са представницима компаније разговарали о могућности да обезбиједи произвођачима из БиХ диструбуцију њихових производа на оним тржиштима на којима "Нелт" послује ван БиХ.

- Нама је врло важно да наши произвођачи, који су понекад мали, са недовољно развијеном способношћу за освајање нових тржишта, имају сигурног партнера који би им омогућио да они производи који се налазе на тржишту БиХ могу имати приступ и на тржиштима других земаља западног Балкана, али и другим тржиштима гдје је `Нелт` најзначајнији дитрибутер роба широке потрошње - рекао је Тегелтија.

Тегелтија је истакао да је веома важно питање да ли постоји могућност интересовања за одређене аквизиције саме производне компаније.

- "Нелт" је власник једне велике производне компаније чији су производи присутни на свим тржиштима западног Балкана, тако да би улагање у наше производне компаније омогућило бољу дистрибуцију тих производа, ширење производних капацитета наших компанија и самим тим омогућило да се оне развијају, шире и освајају нова тржишта - истакао је Тегелтија и дода да ће се видјети колико ће бити заинтересовани, прије свега произвођачи, да своје потешкоће дистрибуције и покушаја освајања тржишта дијеле са оваквим компанијама као што је "Нелт".

Тегелтија је рекао да је "Нелт" са једном компанијом већ ушао у тај процес ширења тржишта компаније из БиХ на тржиштима западног Балкана.

- Уколико се тај примјер покаже успјешним, мислим да ће бити много више интересовања да и неке друге компаније дају могућност да се њихови производи нађу на тржиштима западног Балакана, уз помоћ овог дистрибутера - рекао је Тегелтија.