latinica  ћирилица
13/10/2020 |  16:05 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Норвешки инвеститори желе да улажу у Српску

Амбасадор Норвешке у БиХ Олаф Рајнертсен изјавио је данас током сусрета са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем да постоје многи норвешки инвеститори који желе да улажу у Српску и да у том смислу постоји искрена воља да се унаприједи привредна сарадња.
Петар Ђокић с амбасадором Норвешке у БиХ - Фото: РТРС
Петар Ђокић с амбасадором Норвешке у БиХФото: РТРС

Саговорници су на састанку у Бањалуци изразили спремност за унапређење привредне и економске сарадње Српске и Норвешке кроз реализацију заједничких пројеката у области обновљивих извора енергије, посебно соларне и енергије вјетра.

Током сусрета изражено је чврсто опредијељење ка развоју билатералних односа двије земље, те је договорено да се у наредном периоду организује састанак на ком би детаљније биле представљене развојне шансе и потенцијали Републике Српске у области енергетике и рударства, саопштено је из ресорног министарства.

Ђокић се захвалио амбасадору на заинтересованости за сарадњу са Републиком Српском, те истакао да Српска води политику отворености према свима који желе да улажу, с циљем отварања нових радних мјеста, обезбјеђења економског раста и развоја и бољег живота за све њене грађане.