latinica  ћирилица
13/10/2020 |  08:17 ⇒ 08:18 | Аутор: Блиц

Тиодоровић: Довољна је једна журка...

Епидемиолог др Тиодоровић каже да ће бројке наставити да расту и да је довољна једна журка па да корона опет букне јер је међу зараженма сада највише младих.
Бранислав Тиодоровић (фото:Танјуг/Димитрије Николић) -
Бранислав Тиодоровић (фото:Танјуг/Димитрије Николић)

Он је за "Блиц" рекао да се објективно, млади баш и не придржавају препоручених мјера.

Како даље епидемиолог објашњава, млади људи који су у највећој мјери у циркулацији они могу бити вирусоноше, те је важно придржавати се мјера и обавезно носити маску на сваком мјесту. С обзиром да долазе хладни дани, велики број људи борави у затвореним просторијама, гдје је могућност заражавања велика.

- Довољна је једна журка, једна музичка манифестација и да букну бројке. Цех неће можда платити онај ко се заразио, али онај из његог окружења ко спада у ризичну групу да. Ми се сада налазимо у трећем таласу, потпуно је очекивано да ћемо и даље имати скок броја позитивних, броја обољелих, али оно што за сада стоји као чињеница која дјелује можда мало умирујуће је да тај број позитивних углавном не прати хоспитализација. Када гледамо бројке о хоспитализацији и прегледаних, у било ком мјесту, те бројке су заправо ниске. То је добар тренд за сада, а да ли ће се он одржати видјећемо јер нам долази новембар и децембар, слиједи хладно вријеме и боравак у затвореном - објашњава професор Бранислав Тиодоровић.