latinica  ћирилица
01/10/2020 |  17:16 ⇒ 17:16 | Аутор: СРНА

Дачић: Комшић обмањује јавност

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић одбацио је тврдње члана Предсједништва Бих Жељка Комшића да прокламује српско-хрватско јединство у борби против БиХ и оцијенио да Комшић "пати од потребе да обмањује јавност".
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com) -
Ивица Дачић (Фото: rs-lat.sputniknews.com)

- Гдје и када сам ја то, Комшићу, позивао на борбу против БиХ? И зашто бих, кад Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ. Али, БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА - истакао је Дачић.

Он је рекао да БиХ не пријети опасност од њега, већ од Комшићевог лажног представљања као "Хрвата по мјери Бошњака", због чега је "и настала криза у односима са Хрватском".

- Зато и не желе да те виде ни у Загребу, ни Хрвати у БиХ - рекао је Дачић за Тањуг и нагласио да Комшић само са неког минарета може да прича лажи о томе како Срби и Хрвати руше БиХ.

Он је поручио да БиХ никад неће бити исламска држава, па макар и са "лажним хрватским коловођом", већ само држава равноправних народа, и Срба и Хрвата, а не само Бошњака.

Дачић је навео да Комшић, не само да има кризу идентитета, "јер као четнички унук на основу муслиманских гласова заступа Хрвате, већ пати и од потребе да обмањује јавност".

Комшић је раније данас оптужио Дачића, позивајући се на медијске наводе, да прокламује српско-хрватско јединство "у борби против БиХ".