latinica  ћирилица
01/10/2020 |  15:29 | Аутор: СРНА

Мировићу и Вулину плакете за досљедну борбу за опстанак Срба у Српској

Предсједнику Покрајинске владе Игору Мировићу и министру одбране Србије Александру Вулину данас су у Бачком Јарку, у општини Темерин, уручене плакете за изузетан допринос раду Савеза крајишких удружења из Новог Сада и досљедну борбу за опстанак Срба у Републици Српској и региону.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Мировић је након пријема плакете рекао да је почаствован признањем и да га посвећује свим живим, а посебно палим борцима који су своје животе дали за част и слободу отаџбине.

- Наш заједнички циљ јесте јединство и заједништво свих Срба и држава у којој ће млади људи имати узоре из времена Петра Кочића и Светозара Милетића, који су своје животе и рад ставили у службу отаџбине - нагласио је Мировић.

Мировић је признање Савеза крајишких удружења примио на манифестацијама "Крајишници у ријечи и слици" и "Петру за Петровдан".

Вулин је, примајући плакету, истакао да су снажни и уједињени Срби и јака Србија завјет који се дугује прецима и оно што се мора оставити потомцима.

Предсједник Савеза крајишких удружења Ранка Срдић Милић захвалила је предсједнику Покрајинске владе за подршку раду Савеза и очувању идентитета и културе Крајишника.

Данашње манифестације у Бачком Јарку организовали су Савез крајишких удружења из Новог Сада са 15 чланица, потом Центар за очување културе и традиције крајишких Срба и Културни центар "Лукијан Мушицки" из Темерина.