latinica  ћирилица
01/10/2020 |  14:46 | Аутор: СРНА

Приближити региону идеју Мини Шенгена (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић замолио је данас представнике Свјетске банке да иницијативу регионалног економског повезивања Мини Шенген приближе партнерима Србије из окружења и предоче им економске бенефиције за земље региона.
Царина - Фото: РТРС
ЦаринаФото: РТРС

Вучић је на састанку у Београду са делегацијом Свјетске банке, коју је предводила регионални директор ове банке за западни Балкан, Европу и Централну Азију Линда ван Гелдер, указао да прве анализе Свјетске банке указују на то да би увођење Мини Шенгена довело до великих уштеда у трошковима трговинске размјене од чак 10 до 14 одсто на годишњем нивоу.

Разговарано је и о напретку агенде за привредни раст, програму ЕУ "Зелени раст", чија ће реализација Србији обезбиједити средњорочну конкурентност, приступ тржиштима ЕУ и флексибилност животне средине, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svetske banke koju predvodi regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 1. Окт 2020. у 1:55 PDT