latinica  ћирилица
29/09/2020 |  18:58 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Одиграна меморијална утакмица "Сјећање на др Милана Јелића" (ФОТО)

Селекција Подручног фудбалског савеза Бањалука побједник је меморијалне утакмице "Сјећање на др Милана Јелића", одигране у Модричи поводом 13 година од смрти тадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.
Меморијална утакмица "Сјећање на др Милана Јелића" - Фото: РТРС
Меморијална утакмица "Сјећање на др Милана Јелића"Фото: РТРС

Селекција ПФС Бањалука у утакмици одиграној данас на стадиону "Др Милан Јелић" савладала је селекцију ПФС Добој резултатом 4:1.

Пехар побједничкој селекцији уручио је министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

- Милан Јелић обиљежио је свој живот великим резултатима. Његова посебна љубав био је спорт, прије свих фудбал у коме као предсједник Фудбалског савеза Репбулике Српске и Фудбалског савеза БиХ успоставио добре спортске односе - рекао је Ђокић.

Меморијална утакмица "Сјећање на др Милана Јелића" (фото: РТРС)

 

Предсједник Фудбалског клуба "Алфа Модрича" Петар Јелић, син Милана Јелића, рекао је да је циљ меморијала да игром и фер-плеј надметањем млади спортисти и спортски радници још једном одају пошту Милану Јелићу.

Он је навео да су у односу на претходне меморијале, на којима је учествовао велики број екипа из Републике Српске, ФБиХ и сусједних земаља, ове године позване двије екипе из Републике Српске.

- Меморијални турнир је традиционалан и вјерујем да ће наредних година бити повољни услови да Модрича поново угостити стотине младих фудбалера - рекао је Петар Јелић.