latinica  ћирилица
29/09/2020 |  18:45 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Ковачевић: У новембру промјене, Угљевик и Лопаре добијају нове начелнике

Члан Главног изборног штаба СНСД-а и портпарол ове странке Радован Ковачевић изјавио је Срни да, након данашњег веома значајног састанка са представницима коалиције са нивоа Републике Српске и из Угљевика и Лопара, са сигурношћу може рећи да ће у ове двије локалне заједнице у новембру доћи до промјена и да ће добити нове начелнике.
СНСД - Штаб  у покрету - Фото: Тwitter
СНСД - Штаб у покретуФото: Тwitter

- Ми смо се у потпуности увјерили да су становници и Лопара и Угљевика свјесни да је потребно да дође до много боље и квалитетније сарадње између ових локалних заједница и републичке власти, као и са представницима Републике Српске на нивоу заједничких институција а које, на искључиву штету грађана тих општина, није било и то захваљујући самовољи и искључивости актуелних начелника из СДС-а - истакао је Ковачевић.

Он је оцијенио да је то нешто што мора да се прекине у новембру, јер становници и Угљевика и Лопара дефинитивно треба да добију нове развојне пројекте и нову развојну шансу.

- То ће сигурно добити у сарадњи са Владом Српске и представницима Српске на нивоу заједничких институција - рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да СНСД пружа максималну подршку кандидату ДНС-а за начелника општине Лопаре и посебно кандидата СНСД-а за начелника Угљевика Милутина Тасовца који је дефинтивно најбољи кандидат који та локална заједница у овом тренутку има.

- Милутин Тасовац је најбоље рјешење за будућност и за бољи живот општине Угљевик - поручио је Ковачевић.

Данашњем састанку у Угљевику присуствовали су и предсједник Главног изборног штаба Срђан Рајчевић, замјеник предсједника Игор Додик и секретар Главног изборног штаба Вања Малиџан.