latinica  ћирилица
29/09/2020 |  17:40 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Самозапошљавање старијих особа кроз изградњу дигиталних вјештина (ФОТО)

Пројекат "Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе" /eDigiStars/ званично је представљен данас на првом комуникационом састанку који је одржан онлајн, саопштено је из Развојне агенције Републике Српске.
Развојна агенција Републике Српске - Фото: РТРС
Развојна агенција Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је циљ пројекта развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама самозапошљавање кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројектом "Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе" предвиђена је сертификација 160 особа старије популације који покажу знање у дигиталној области, од којих је 20 особа из Републике Српске.

Сврха састанка, истичу у РАРС-у, била је представљање пројекта, пројектних партнера широј јавности и укључивање релевантих актера у дискусију о проблематици којом се пројекат бави.

Овај пројекат суфинансиран је из средстава ЕРДФ-а, ИПА и ЕН1 фондова у оквиру "Интеррег" Дунавског транснационалног програма.

Из РАРС-а подсјећају да је пројекат почео да се спроводи 1. јула ове године, а предвиђено вријеме трајања је 30 мјесеци.

- У пројекту учествује 14 партнера, међу којима је и РАРС као једини партнер из БиХ - наводи се у саопштењу.

Поред представника РАРС-а, на састанку су учествовали и представници Завода за запошљавање Републике Српске, Иновационог центра Бањалука и Привредне комо1ре Републике Српске.