latinica  ћирилица
26/09/2020 |  12:28 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Бањалука: У Залужанима служен парастос за 130 погинулих бораца ВРС (ФОТО)

У бањалучком насељу Залужани, служен је парастос за 130 погигулих бораца Восјке Републике Српске из Залужана, Куљана и Пријечана.
У Залужанима служен парастос за 130 погинулих бораца ВРС - Фото: РТРС
У Залужанима служен парастос за 130 погинулих бораца ВРСФото: РТРС

Том приликом Предраг Кнежевић из Борачке организације Града Бањалука истакао је да не смију бити забирављени борци који су бранећи вјеру, породицу, огњиште, живот положили за оно што данас имамо, за Републику Српску.

- И ове године сабрали смо се да одамо дужну почаст, нашој погинулој браћи. Врло сам емотиван на овим обиљежавањима, која не смију бити једина прилика када се сјећамо жртве наших  погинулих сабораца и њихових породица - истиче Кнежевић.

Фото: РТРС

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, обраћајући се присутнима, истакао је да не постоји већа част, а тежа прилика, да говори, од мјеста на којем се одаје почаст погинулима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Иза сваке ове фотографије и имена у спомен-соби, је породица. Шта рећи њиховим члановима за утјеху, када је њихов гибитак ненадокнадив - рекао је Амиџић.

Фото: РТРС

Мјесна борачка организација, сваке године, организује парастос посљедње суботе у септембру. Ове године, организован је у складу са епидемиолошком ситуацијом изазваном пандемијом вируса корона.

Након парастоса, делегације Борачке организације Залужани, Града Бањалука, Удружења пензионера, чланови породица погинулих и несталих бораца положили су вијенце на спомен-обиљежје.