latinica  ћирилица
26/09/2020 |  10:43 | Аутор: СРНА

Савјет МЗ Јања негира повезаност мјештана са планирањем терористичких аката

Савјет Мјесне заједнице Јања демантовао је текст под насловом "Вехабије планирале атентат на Додика, Вучића и Вулина" који је јуче објавио портал "banjaluka.net", а пренијела Срна, у којем се спомињу Јања и Азем Алетовида из Јање, као наводни учесници планирања терористичких аката.
Вучић и Додик (фото: studiob.rs) -
Вучић и Додик (фото: studiob.rs)

Срна деманти Савјета Мјесне заједнице Јања преноси у цијелости:

- Желимо демантовати све наводе у тексту у вези са Јањом као леглом терористичких организација, као и све наводе у вези са поменутим именима која се доводе у везу са Јањом. Јања, као највећа повратничка заједница у БиХ у вашем тексту помиње се на врло непримјерен начин, као легло терориста који имају своје теророристичке кампове за обуку, што је ноторна лаж.

Од повратка у Јању од Бошњака никада није било нити једног инцидента нити су Бошњаци Јање икаква пријетња било коме. Мјесна заједница је од представника Европске уније у БиХ проглашена најтолерантнијом мјесном заједницом у БиХ.

Представници Бошњака у Јањи редовно одржавају састанке са првим људима Полицијске станице у Јањи, све с циљем обезбјеђења сигурности свих становника Јање те мира и сарадње са институцијама Републике Српске. Овакве лажне информације наносе штету свима у Јањи, уносе немир међу њене становнике и нарушавају добре међуљудске и међуетничке односе.

Нарочито је овим погођен предсједник Савјета мјесне заједнице господин Азем Алетовид са својом породицом. Азем Алетовид је цијењени и угледни становник Јање, предсједник Савјета мјесне заједнице Јања, дугогодишњи активиста у НВО сектору који је заслужан за многе реализоване пројекте из културе и хуманитарног рада за што је и добио признање Града Бијељина 2015. године /Сребрна значка Града Бијељина/, оснивачу и предсједнику БКУД-а 'Мула Алија Садиковид', запосленом у Градској управи Бијељине, оцу четворо дјеце и човјеку познатом у овом дијелу БиХ по свом друштвеном ангажману, који никакве везе никад није имао са околностима које помињете у тексту.

Особе које се помињу у тексту са именима Самир Беговид и Неџад Хајдуровид уопште не постоје као становници Јање. Све то можемо лако доказати на суду.