latinica  ћирилица
25/09/2020 |  19:09 | Аутор: СРНА

Мостар: Рок за регистрацију бирача ван БиХ 6. октобар

На данашњој проширеној сједници Градског одбора ХДЗ-а БиХ у Мостару разговарано је о припремама за локалне изборе за Градско вијеће Мостара који ће бити одржани 20. децембра, те је истакнут значај регистрације бирача ван БиХ за гласање, уз напомену да је рок за то 6. октобар.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Предсједник Градскога одбора странке Славен Зељко нагласио је значај тренутка у којем се цијела Градска организација ХДЗ-а БиХ Мостар тренутно налази, посебно истакавши снажну потребу за заједништвом хрватског народа у цјелини.

Према његовим ријечима, ово је прилика за истинске Мостарце да коначно изаберу Градско вијеће, по новим праведним и демократским изборним правилима, за која су се морали сами изборити.

Носилац Градске листе ХДЗ-а БиХ за Градско вијеће Мостара Марио Кордић истакао је да му је част бити носиоцем листе стручних и некомпромитованих људи који воле овај град, саопштено је из градског одбора странке.

Он је поручио да је спреман за све изазове који стоје пред ХДЗ-ом БиХ као најснажнијом политичком организацијом у Мостару.

Са сједнице је поновљен позив бројним Хрватима из Мостара који неће бити у граду на дан избора 20. децембра, да искористе своје грађанско и бирачко право и изврше регистрацију путем интернета за гласање у одсуству.

Сједници, која је одржана уз предложене епидемиолошке мјере, присуствовао је лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић.