latinica  ћирилица
25/09/2020 |  18:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Погибија пилота ударац и трагедија за читаву земљу

Министар одбране Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа породицама погинулих пилота у којем се наводи да је Србија остала без двојице пилота који су одбрану своје земље и народа стављали изнад свега.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је навео да је губитак сваког људског живота трагедија за породицу и пријатеље, а да је смрт војника ударац и трагедија за читаву земљу и народ.

- Изгубили смо другове, официре, борце, а Србија је остала без двојице пилота који су одбрану своје земље и народа стављали изнад свега. Утјехе нема, има само сазнања да смо имали част да с њима учимо и радимо - навео је Вулин у телеграму поводом смрти пилота мајора Дејана Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића.

Министар је нагласио да војска никада не заборавља и заувијек памти храброст и вјерност својих припадника и поручио да војска никада не напушта своје најбоље и да ће бринути о породицама страдалих пилота.

- Молим вас у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име да примите изразе нашег најдубљег и најискренијег саучешћа - стоји у телеграму саучешћа министра Вулина.