latinica  ћирилица
25/09/2020 |  17:41 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Вишковић: Хит је ових дана тужити премијера

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је тужење премијера хит у задњих пар дана и најавио да и сам спрема разне тужбе.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

На питање новинара у Бијељини да прокоментарише тужбу коју је против њега поднио Предраг Томић, Вишковић је нагласио да свако има право да тражи своја права на законом дозвољен начин, па и Томић, којег, како је рекао, познаје из Зворника.

Вишковић је појаснио да је Томић био директор Инспектората Републике Српске, да је смијењен, а на његово мјесто је дошла жена, те да је то урађено на приједлог његове партије, а не на приједлог премијера.

- Испоштована је судска одлука, поново је био враћен на то радно мјесто, послије тога поново смијењен. Он има поново право да тужи и, ево, одлучио се да тужи премијера, зато што је то хит у задњих пар дана, али спремам и ја разне тужбе. Према томе, ту смо, борба иде даље! - каже Вишковић.

На питање новинара о случају Сребреница и оптужбама из Федерације БиХ на његову адресу, Вишковић је поручио да глупости не коментарише и додао да је све о томе рекао синоћ за РТРС.

Бивши директор Инспектората Републике Српске Предраг Томић поднио је кривичну пријаву против премијер Радована Вишковића, кога, како је навео, сматра одговорним јер Влада није испоштовала судску пресуду и вратила га на мјесто директора Републичке управе за инспекцијске послове.