latinica  ћирилица
25/09/2020 |  16:52 ⇒ 17:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић у Турској: Промијенили однос према Србији због сусрета са Трампом (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је имао састанак у четири ока са турским предсједником Реџепом Ердоганом дуг два сата.
Вучић и Ердоган (фото: www.instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Вучић и Ердоган (фото: www.instagram.com / buducnostsrbijeav)

- Два сата смо имали разговоре у четири ока и разговарали о разним темама - рекао је Вучић.

Како је рекао, чини му се да се види жива активност српске власти да сачува економију земље, и то се види по честим дипломатским сусретима.

- Разговарали смо о политичким питањима, као и о економској сарадњи. Ту су били они који раде пројектну документацију за ауто-пут Карађорђе, као и о ауто-путу Нови Пазар - Тутин - навео је он.

Вучић је рекао да га је Ердоган саслушао и показао поштовање према Србији.

- Србија има пут мира, то су наши интереси, ми да будемо чувари свих других - скупо смо цијену палтили и у 14. вијеку и вијековима касније. Наше је да се развијамо и да можемо да се похвалимо тиме како да смањујемо незапосленост - поручио је он.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Radni ručak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 25. Сеп 2020. у 4:48 PDT

Према његовим ријечима, Србија је некада била "џак за ударање", а сада има план.

- Вјерујем да ћемо имати озбиљнију сарадњу од пољопривреде и до одбране - поручио је Вучић.

Он је рекао да је видео промјену код људи из Саудијске Арабије због сусрета са предсједником САД Доналдом Трампом.

- Промијенио се однос и показано је од америчке стране да су спремни да разговарају са Србијом - истакао је предсједник Србије.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

"Sa predsednikom Republike Turske @rterdogan kojeg smatram prijateljem Srbije, imao sam odličan razgovor o svim važnim temama. Ako pogledate gde smo sve bili u poslednjih mesec dana, vidi se jedna živa aktivnost, velika borba u teškim uslovima da sačuvamo našu ekonomiju. Razgovarali smo o našoj političkoj saradnji, našim infrastrukturnim projektima koje radimo, razgovarali smo o industrijskoj zoni koja će biti jedna od dve ili tri najbolje u svetu i koju bi trebalo da naprave na teritoriji Vojvodine. To bi bio podsticaj za rast naše ekonomije. Razgovarali smo i o regionalnim odnosima, kako možemo da čuvamo mir i stabilnost, kao i o našoj saradnji u međunarodnim organizacijama i institucijama. Tražio sam razumevanje za srpsku poziciju. Pokazao je veliko poštovanje za našu zemlju." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 25. Сеп 2020. у 7:44 PDT