latinica  ћирилица
25/09/2020 |  15:26 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Војска потврдила: Погинула оба пилота из МИГ-а који је пао (ФОТО/ВИДЕО)

Два пилота погинула су у паду авиона МИГ-21 у селу Брасина, потврдило је Министарство одбране.
Мјесто пада авиона (Фото: TANJUG / MIRA MITROVIC) -
Мјесто пада авиона (Фото: TANJUG / MIRA MITROVIC)

Два пилота Војске Србије погинула су данас приликом пада авиона "миг 21" у рејону села Брасина код Малог Зворника, док су обављала летачке задатке, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Из ресорног министарства наводе да је авион пао око 9.00 часова, те да ће након обавјештавања чланова породица погинулих пилота бити објављена и њигова имена.

Из Министарства одбране су раније саопштили да је авион "миг 21" прегледан прије полијетања у складу са свим процедурама, те да је констатовано да је исправан и спреман за лет.

Мјесто трагедије обишли су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић, који су разговарали са очевицима.

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем.

Командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона "миг 21" коју води начелник штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су предсједник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

РТС незванично сазнаје да пилоти нису успјели да се катапултирају, као и да је повријеђен и мјештанин у чије двориште је авион пао.

Мјештанин је задобио опекотине грудног коша, главе и руку, смјештен је у болницу у Лозници и свјестан је и оријентисан.