latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:28 | Аутор: СРНА

Дарко Младић: Добродошла свака помоћ демобилисаним борцима

Дарко Младић, син ратног команданта Војске Републике Српске /ВРС/ Ратка Младића, поздравио је намјере Владе Српске да и у смислу исплате мјесечног борачког додатка помогне незапосленим демобилисаним борцима ВРС.
Дарко Младић - Фото: РТРС
Дарко МладићФото: РТРС

- Добро је да се борцима и борачким категоријама, инвалидима и породицама погинулих бораца помогне у том смислу. То су људи који су стварали Српску и сматрам да је све што учини било која институција Српске на том плану гест да им се барем дјелимично одуже за оно што су дали у борби за Републику - рекао је Младић Срни.

Он је рекао да ће свом оцу пренијети поменуте намјере Владе да се унаприједи положај борачких категорија у Српској, међу којима и дјеце поинулих бораца.

Младић је нагласио да ће оцу рећи и о намјерама Владе да правно и финансијски помогне људима који су оптужени или осуђени пред судовима БиХ и ван ње када је ријеч о дешавањима у протеклом рату.

- Свака помоћ у том смјеру је добродошла с обзиром да знамо да се наши оптужени суочавају са системом који није баш оптимално праведан. То подржавам у смислу утврђивања стварних чињеница. Дакле, људи који су оптужени нису криви док се то не пресуди правоснажно. И друге двије стране су помагале својим оптуженима, иако их је много мање него наших - рекао је Младић.

У Бањалуци је данас почела сједница Предсједништва Борачке организације Републике Српске /БОРС/ које би требало да се изјасни о приједлозима Владе Српске за рјешавање питања борачких категорија.

На недавном састанку руководства Српске и БОРС-а договорено је да незапосленим демобилисаним борцима буде исплаћиван мјесечни борачки додатак, а Влада је том приликом понудила више рјешења за унапређење положаја незапослесних демобилисаних бораца и појединих борачких категорија.