latinica  ћирилица
25/09/2020 |  12:04 ⇒ 12:04 | Аутор: Мондо

Јагодић: Биће нових имена

Владан Даниловић напушта бањалучки Борац и сели се, у трансферу вриједном око миллион марака уз одређене проценте, у португалски Национал.

То је била фудбалска вијест дана јуче у Босни и Херцеговини, а данас се, на редовној конференцији за новинаре, највећег трансфера у историји клуба из Платонове улице, дотакао и тренер Владо Јагодић, који је тачно прије четири године, у дуелу два Борца, бањалучког и шамачког, дао Владану шансу да дебитује у црвено-плавом дресу.

- Користим прилику да Владану јавно пожелим све најбоље у наставку каријере. Сигуран сам да ће израсти у правог играча европских размјера јер му је овдје било много тешко заједно са клубом у прошлом периоду, али урадио је праву ствар. Наравно да остајемо хендикепирани у овом тренутку тим одласком, али ви знате да сам ја вама искрено причао да ћемо ми вјероватно након завршетка наше европске епизоде остати без Даниловића. То је и био циљ и драго ми је да клуб ради плански. Ја сам јуче и играчима напоменуо да морају да буду свјесни да у овом тренутку имају срећу да функционишу у клубу који ради плански. Сви млади играчи који добијају прилику и који ће тек да је добију треба да имају ово испред себе у размишљањима, односно да ово и њима може да се деси. Наравно да је за клуб изузетно битно што смо у Европи нешто направили, а управо Европа пласира играче -  рекао је Јагодић.

Није, истиче стратег црвено-плавих, случајно што "Жути" каријеру наставља управо у Португалу, те најављује нова имена до краја прелазног рока, који траје до 5. октобра.

- Владан је одиграо низ добрих утакмица, а та партија против Рио Авеа обиљежила је његове партије у овом дијелу сезоне. Ми морамо реаговати, то добро знамо јер смо претходно остали без Босанчића за којег смо ми сматрали да је један од младих играча који би у датом моменту могао да наслиједи Владана. Сад немамо ниједног од њих. Видјели сте да је Владан био мало више офанзиван у овој полусезони него до сада и то је дало сигнале и њему да може да постиже голове. Све је то ишло како треба, тражимо такав тип играча. Ми у ростеру имамо расположивих снага за ову позицију, а то ћете видјети већ сутра, међутим, морамо да имамо ширину. Ићи у два такмичења без тога помало је рискантно. Види се на примјеру Сарајева и Зрињског, који су синоћ играли у Европи, да и за ту трећу фазу, а камоли за групну, треба имати 22 играча. Тражићемо рјешење у нашим резервама, али исто тако, сигурни смо, а томе смо унутар клуба синоћ и разговарали, да ћемо ангажовати једног или два играча до 5. октобра, односно до краја прелазног рока јер ми то морамо да урадимо. Жеља ми је била да имам играча који би већ сутра умјесто Владана могао да игра, да буде спреман да 'ускочи'. То се није десило из много неких разлога, али мислим да ће ова сљедећа репрезентативна пауза мени донијети комоцију да могу да тог новог или нове играче спојим са екипом како би дали допринос. Игра се 19 кола, иде и Куп, тако да морамо да имамо ширину како бисмо направили предуслов да се на прољеће поново избори Европа и да се опет ради ово што се радило, и поврат средстава и трансфери - каже Јагодић.

Опција за долазак у Борац, подвлачи Јагодић, више није Марин Љубичић.

- Мене је тај момак разочарао. Можда није ни мјесто ни вријеме да о томе причамо, али не волим кад играчи истичу своју вриједност, а онда чекају да прође више од пола утакмица да дошу да играју код нас. Такви нам нису потребни. Имамо неке могућности, ради се на томе и мислим да ће нова имена бити адекватна за нас. Не желимо да доводимо играче из иностранства који су у позним годинама, за тим заиста нема потребе. Ја вјерујем у ову моју групу играча да и оваква каква је може да изнесе терет полусезоне, али би ризик био превелик, а то не желимо, поготово сад кад дођу лоши терени, не смијем ни да помислим шта би се десило да дође до неке повреде - закључио је Јагодић.