latinica  ћирилица
25/09/2020 |  11:07 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

У Српској 72 новообољелих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 510 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 72 особе у Републици Српској.

Ради се о 47 мушких и 25 женских особа, од којих је 19 млађе, 46 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 29 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, по четири из Градишке и Добоја, по три особе су из Српца и Челинца, по двије из Вишеграда, Гацка, Зворника, Кнежева, Прњавора, Станара, Теслића и Фоче и по једна особа је из Билеће, Дервенте, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Приједора и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Теслића и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 9.048 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 296 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.030 особа, а тестирано је укупно 77.205 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 171, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 58, а у општим болницама 113.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.659 особа, а надзор је завршен код 59.053 особе.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић изјавио је данас да је у Српској и даље неповољна епидемиолошка ситуација изазвана појавом вируса корона, односно да је примијетна одређена стабилизација али да се тим не може бити задовољно.

Зељковић је указао да и даље највећи проблем када је ријеч о ширењу вируса представљају приватне забаве, али и кафићи и вјерски догађаји.