latinica  ћирилица
25/09/2020 |  07:57 | Аутор: СРНА

Јаки удари вјетра на подручју Кнежева

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија углавном по сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повремено јаке ударе вјетра на подручју Кнежева.

Ситнији одрони камења и земље на коловоз могући су на дионицама у усјецима и поред камених косина, а на путевима на којима се изводе радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

ИЗ АМС возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу Карановац - Црна Ријека, у кањону Тијесно, данас од 7.00 до 18.00 часова потпуно је обустављен саобраћај због асфалтирања коловоза.

Возила ће за то вријеме бити преусмјеравана на путни правац Српске Топлице - Чађавица.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/ - Челинац у мјесту Врбања.

Саобраћај се одвија једном траком наизмјенично од 7.00 до 17.00 часова.

Из АМС моле возаче да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Љубиње - Требиње, због радова саобраћај се одвија успорено, па возачима из АМС скрећу пажњу на опрезнију вожњу.

Због радова на магистралном путу Каракај два - Дрињача измијењен је режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова на дионици регионалног пута Шековићи - Доње Цапарде измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Клашнице један - Горња Вијака један и дионици Горња Вијака један - Дервента измијењен је режим саобраћаја због радова на мостовима.

На снази је потпуна обустава саобраћаја на мосту Горња Вијака један, а возила се преусмјеравању на регионални пут.

У току су радови на регионалном путу Тедин Хан – граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на постављању интелигентних транспортних система /ИТС/ измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка – Бањалука.

За вријеме извођења радова, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука - Добој и магистралног пута Јоховац - Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу, као и на дионици Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка - Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/ због радова на рехабилитацији коловоза.

На магистралном путу у Власеници измијењен је режим у одвијању саобраћаја за вријеме радова на изградњи пословног објекта, па ИЗ АМС возачима скећу пажњу да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова на магистралном путу Дрињача - Милићи - Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току су радови на модернизацији система јавне расвјете на магистралним и регионалним путевима на подручју Приједора.

У Броду је измијењен режим у одвијању саобраћаја за вријеме изградње кружне раскрснице на магистралном путу који се спаја са улицом Бродског батаљона.

Због изградње мале хидроелектране измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош - Кнежево, у мјесту Живинице, па су радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На дионици магистралног пута Бањалука два - Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас, промијењен је режим саобраћаја.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево - Градачац у мјесту Турић Просјек повремене су обуставе саобраћаја у времену од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод - Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, као и на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, на деминерском радилишту "Горњи Божинци".

На регионалном путу Укрина - Клупе, у мјесту Шњеготина, у току су радови на путу и другом мосту, због чега се саобраћај на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На дијелу регионалног пута Угљевик - Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи - Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Површнице - Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре - Прибој - Бањ Брдо.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол пумпе" у Трну саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна - Брезици на подручју општине Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

На подручју ФБиХ у времену од 23.00 до 8.00 часова на релацији Дољани - Житомислићи - Буна - Драчевице - Подвележје, креће се вангабаритни превоз.

Због радова саобраћај је обустављен у тунелу "Јасен" на дионици Прозор - Јабланица.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила тежа од 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар - Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу "Винац", на путу Јајце - Доњи Вакуф, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево, на дионоци Јошаница - Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка на путу Чајниче - Пљевља могућ је улазак у Црну Гору у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа.

Дјеца до пет година не морају имати урађен један од тих тестова како би ушли у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

Србија је отворила своје граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона. Грађани БиХ могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три земље.

Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља "шенген зоне" омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.