latinica  ћирилица
23/09/2020 |  20:47 ⇒ 24/09/2020 | 07:44 | Аутор: СРНА

НСРС размотрила Извјештај о раду МУП-а; Лукач: Очувати безбједност

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да ће бити настављено подизање свих капацитета МУП-а Српске на што виши ниво с циљем очувања безбједности грађана и њихове имовине.
Сједница НСРС - Фото: РТРС
Сједница НСРСФото: РТРС

Лукач је у завршној ријечи у Народној скупштини Републике Српске о извјештају о раду МУП-а Српске за прошлу годину нагласио да полиција Српске много ради на безбједности и навео да је у овој години на територији Српске под контролу стављено више од 12.000 миграната.

Према његовим ријечима, мигранти су на територији Српске у прошлој години починили 16 кривичних дјела.

- Ријеч је о кривичним дјелима, али и о прекршајима гдје су мигранти украли и неке предмете попут одјеће, бицикла и других ствари. Било је и озбиљнијих појединачних кривичних дјела као што је једно убиство мигранта које је расвијетљено - рекао је Лукач.

Он је навео да се овај број кривичних дјела миграната у Федерацији БиХ деси у периоду од 10 дана у односу на Републику Српску за годину дана, због чега ово не може сматрати нарушеном безбједношћу у Српској.

Лукач је нагласио да је транспарентност у раду МУП-а Републике Српске веома важна, због чега се израђује овакав обиман извјештај о раду за прошлу годину.

Лукач је поручио да никоме у МУП-у Републике Српске неће бити опроштено почињено кривично дјело или прекршај, напомињући да дисциплински органи МУП-а због тога могу полицајцу или службенику прекинути радни однос и у случајевима нарушавања угледа МУП-а Српске.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је извјештај о раду МУП-а Републике Српске за прошлу годину, у којем се наводи да је МУП успјешно реализовало послове и задатке из своје надлежности у прошлој години, што се огледа у повољном стању безбједности у области криминалитета и безбједности у саобраћају, те очувању стабилног реда и мира.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић закључио је засједање и наставак заказао за сутра од 10.00 часова, разматрањем више извјештаја Агенције за осигурање Републике Српске за прошлу годину, те извјештаја Комисије за хартије од вриједности Српске за 2019.

Биће разматран и извјештај Регулаторне комисије за енергетику за прошлу годину.