latinica  ћирилица
21/09/2020 |  12:56 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Ковачевић: На Мањачи се не одржава и никада неће бити одржана војна вјежба НАТО

На Мањачи се не одржава и неће се никада одржати било каква војна вјежба НАТО савеза, већ се одржава вјежба Оружаних снага БиХ и то из актвности какве се проводе већ 10 година, изјавио је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com) - Фото: РТРС
Радован Ковачевић (Фото: srpskainfo.com)Фото: РТРС

Ковачевић је нагласио да је ријеч о активностима које се проводе у свим земљама које учествују у међународним мисијама, па ће идентична активност бити реализована за мјесец дана и у Србији која, такође, ако то, како каже, случајно људи из опозиције не знају, није у НАТО савезу, већ је војно неутрална земља.

- С обзиром на то да су људи из наше опозиције познати по томе да редовно покушавају стећи одређене политичке поене на површности, незнању и манипулацијама, морам подсјетити јавност да су они у прошлом мандату дозволили и учествовали у организацији заједничке вјежбе са америчким војним снагама, дакле, директно НАТО вјежбе и то на начин да су планирали да са нашег аеродрома у Маховљанима полијећу амерички авиони и испаљују неку врсту ракета на Мањачи. То су исти они амерички авиони који су нас 1995. године бомбардовали осиромашеним уранијумом - истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да се таква НАТО вјежба, коју је Младен Иванић претходно већ одобрио, није догодила на територији Републике Српске и то само и искључиво захваљујући Милораду Додику.

- Видим да /Вукота/ Говедарица покушава да буде мудар па каже да је у политици најтеже када вас стигну властите ријечи. Вјерујем да ће се већина грађана сложити да је, ипак, најтеже када у јавни простор стигну било какве ријечи Вукоте Говедарице - рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да мора подсјетити људе из опозиције да су, док год је СНСД на власти, вјерске слободе у Републици Српској загрантоване, исто као у ЕУ и остатку цивилизованог свијета, а да снимање и емитовање вјерских обреда у сврху да некога испровоцирате доживљавају као злоупотребу загарантованих слобода.