latinica  ћирилица
20/09/2020 |  19:20 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Додик: Одговорност за ратни злочин која се намеће Вишковићу - измишљотина (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик назвао је измишљотином одговорност која се намеће предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу у вези са ратним злочинима, те истакао да је премијер добар и частан човјек и Србин.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Коментаришући то што се Вишковић помиње у предмету Тужилаштва БиХ везаним за ратним злочине у Сребреници, Додик је рекао да је Вишковић борац Војске Републике Српске који сигурно није окрвавио руке нити је урадио нешто лоше.

- Када кажем да је добар Србин не мислим да априори треба да мрзи друге. Управо зато што поштује друге људе, народе и вјере, он је човјек који сигурно није окрвавио своје руке и оно што се намеће против њега је измишљотина, лаж неког свједока, који покушава да буде анониман и заштићен и то говори колико лаже. Ако је истина, нека се суочи са њим - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је истакао да је Вишковић човјек који није отишао из Републике Српске, него се бори за свој народ, часно и поштено.

Он сматра и да овим оптужбама против Вишковића сарајевски политичари покушавају пребацити лоптицу на туђи терен, јер се не могу суочити са проблемима у својим странкама.