latinica  ћирилица
20/09/2020 |  19:05 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Конвенција СНСД-а: На изборе под слоганом "Окупљање за Српску" (ФОТО/ВИДЕО)

СНСД неће водити негативну кампању на предстојећим локалним изборима, него ће се искључиво трудити да грађанима представи шта је урађено у протекле четири године, речено је на Конвенцији СНСД-а у Бањалуци. Циљ је побједа у свим локалним заједницама, рекао је предсједник странке, Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

СНСД је урадио много у претходне четири године и то ће током кампање грађанима да представи, рекао је предсједник странке Милорад Додик. Кампања се води сваки дан, а не мјесец дана пред изборе и то би друге странке требало да науче од СНСД-а, који води кампању сваки дан од свог оснивања, поручио је Додик.

Он је нагласио да је његов животини циљ неупитна и стабилна Српска која ће пружати шансу младима, који ће о њој водити рачуна у будућности и чувати њену слободу.

Без СНСД-а Српска би била у опасности, истакао је Додик и додао да то грађани препознају, те да је важно да грађани у Бањалуци подрже кандидати СНСД-а као и широм Српске.

Милорад Додик (Фото: РТРС)

- Не признајем ништа осим побједе - поручио је Додик, који је Бањалуку навео као примјер гдје су ријешили многе велике проблеме и изградили многе објекте за добробит свих грађана.

На Конвенцији СНСД-а под слоганом Окупљање за Српску, присутнима су се путем видео-линка обратили кандидати за градоначелнике широм Српске. На овим изборима посебан је акценат стављен на младе кандидате, а више од 23 кандидата за начелнике и градоначелнике млађи су од 40 година.

Срђан Рајчевић (Фото: РТРС)

Присутнима се обратио и шеф Изборног штаба СНСД-а, Срђан Рајчевић.

- Циљ ове странке и њених 200.000 чланова је снажна, развијена и стабилна Република Српска, и нема сумње да ће се до њега стићи иако су околности отежане. Упркос вирусу који не дозвољава окупљање морамо то да учинимо и зато је слоган наше кампање за локалне изборе "Окупљање за Српску" - рекао је Рајчевић на Конвенцији СНСД-а у Бањалуци.

Оно што раде локалне заједнице не може се одвојити од онога што ради Република Српска, поручила је потпредсједница СНСД-а, Жељка Цвијановић. Све већи број младих који приступају странци, каже, показатељ су да странка добро ради свој посао.

- Зато вјерујем у све наше генерације и све оне који ће нам прићи у будућности. Ми се не бавимо другима, ми смо људи који се баве озбиљним стварима и одговорним процесима и као одговорна партија хоћемо да дамо најбољи одговор на све процесе - додала је Цвијановићева.

Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)

Странка је нарочито задовољна свиме што је урађено у граду Бањалуци током мандата Игора Радојичића, који је позвао на окупљање не само чланове и симпатизере СНСД-а, него и коалиционе партнере. У посљедње четири године, каже, град је у великој мјери трансформисан.

- Бањалука је на добром путу и то сматра највећи број њених грађана. Гледамо шта је најбоље у нашем окружењу и желимо да служимо као примјер свим нашим другим градовима и општинама и свим нашим колегама који су са нама - рекао је Радојичић.

Радојичић је у обраћању набројао шта је све урађено у Бањалуци, што је и видљиво свима који ту живе.

- Циљеви треба да нам буду исто тако амбициозини, једноцифрена стопа незапослености упркос епидемији те рекордан број запослених, те ријешени комунални проблеми - рекао је Радојичић.

Не смије се заборавити ни национална политика, ни чињеница да су Срби страдалнички народ, али се треба окренути младости и будућности стабилизовању Српске и јачању привреде, поручено је са Конвенције.

Игор Радојичић (Фото: РТРС)